OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Uvjeti poslovanja određeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14). – Ugovor sklopljen na daljinu.
Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje prilikom narudžbe za kupnju artikala putem ovog Webshopa. Sve cijene sadrže PDV i izražene su u kunama. Postupak, te uvjeti poslovanja (kupnje i prodaje) robe putem „5Stars internet prodavaonice“ definirani su kroz slijedeće parametre: registracija kupca, narudžba, plaćanje, dostava, povrat i reklamacija robe. Isporučitelj robe je Perišić Holding d.o.o. Pavla Radića 14, 35000 Slavonski Brod, OIB: 02735506139.

KUPAC
Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronički naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje ih na Perišić Holding d.o.o putem Internet prodavaonice time omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe prikazane na internet stranici.

Fotografije prikazane na 5Stars.hr ilustrativne su prirode. Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća naše uvjete poslovanja što se potvrđuje narudžbom artikala u internet trgovini ”5Stars.hr”


NEMOGUĆNOST SKALAPANJA UGOVORA
Sukladno Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.


PRODAVATELJ
Prodavatelj je tvrtka Perišić Holding d.o.o. Pavla Radića 14, 35000 Slavonski Brod,
OIB: 02735506139.

NARUDŽBA
Kupac naručuje proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Proizvodi se naručuju elektronskim oblikom, odabirom određenog proizvoda i njegovim spremanjem u košaricu. Nakon odabira svih željenih proizvoda klikom na link NARUČI, sustav vas dalje automatski vodi do stranica na kojima morate potvrditi točnost unesenih podataka te odabrati neki od ponuđenih načina plaćanja. Nakon što zaprimimo vašu narudžbu dobiti ćete povratni e-mail sa potvrdom o uspješno obavljenoj narudžbi odnosno kupovini, što ovisi o odabranom načinu plaćanja.

PLAĆANJE
U 5 Stars nternet trgovini možete plaćati kako je navedeno u Načinima plaćanja i u nastavku ovoga teksta:
Jednokratno: Pouzećem, Virmanom ili općom uplatnicom, putem PayWay aplikacije, putem PayPala i ostalo.
* Vidi više pod Načini plaćanja

CIJENE
Cijene za sve proizvode ponuđene u 5Stars internet trgovini izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn) sa uključenim PDV-om.
Važeća cijena robe za kupca:
Ukoliko se plaćanje vrši virmanskom uplatom prema ponudi koji administrator šalje kupcu, važeća cijena robe za kupca je ona istaknuta na ponudi. Opcija ponude vrijedi 5 dana od dana kada je kupcu poslana ponuda elektroničkom poštom.
Ukoliko se plaćanje vrši pouzećem, važeća cijena robe za kupca je cijena istaknuta na potvrdi narudžbe koju administrator šalje kupcu.
Ukoliko se plaćanje vrši online plaćanjem, važeća cijena robe za kupca je cijena istaknuta na potvrdi narudžbe koju administrator šalje kupcu.

DOSTAVA
Dostavu proizvoda naručenih putem naše Babor internet trgovine vršimo u suradnji sa najkvalitetnijim dostavnim službama, po načelu „od vrata do vrata“. Dostavu naplaćujemo 25,00 kn za vrijednosti pošiljke do 200 kn. Za pošiljke vrijednosti preko 200,00 kn dostava je gratis.
Za uslugu plaćanja pouzećem neovisno o visini narudžbe, naplatit će se naknada u iznosu od 6,00 kn.

Svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti.

Cjenik za dostavu na području Hrvatske.
Za kupnju manju od 200 kn – 25 kn
Za kupnju iznad 200 kn – besplatna dostava.
Naknada za plaćanje pozećem: 6,00 kn.

Navedene cijene važeće su za područje RH. Za dostave izvan RH, a za države izvan EU dostava je ovisna o Zakonskim obvezama vezanim za takvo poslovanje, te se obračunava u visini stvarnih troškova i snosi ih Kupac.

Cijena dostave za krupni namještaj obračunava po cjeniku Intereurope.

FOTOGRAFIJE I OPISI
Fotografije i opisi pojedinih proizvoda vlasništvo su proizvođača i prodavatelja. Djelatnici internet trgovine „5Stars“ nastoje što vjernije i točnije predstaviti i navesti karakteristike proizvoda,no zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

POVRAT I ZAMJENA
• Kupac ima pravo na povrat robe u slijedećim slučajevima:
• ako je isporučena roba koja nije naručena,
• ako je isporučena roba koja ima grešku
• ako roba ima oštećenja koja nisu nastala u transportu

RASKID UGOVORA
Kupac može otkazati narudžbu, ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) dana. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod.
Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Robu vratite u roku od najviše 14 dana na našu adresu; Perišić Holding d.o.o. Pavla Radića 14, 35000 Slavonski Brod.
Izravne troškove povrata robe kupac snosi sam.
Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati ovdje.
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.


ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE I UMANJENU VRIJEDNOST
Za materijalne nedostatke prodanih stvari odgovaramo sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima.

ISKLJUČENJE PRAVA NA RASKID UGOVORA
Na temelju Zakona o zaštiti potrošača članak 70 stavak 5., kupac nema pravo na raskid ugovora:
Ukoliko se radi o zapečaćenoj robi koja zbog zdravstvenih i higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave Kupac ne može raskinuti ugovor i vratiti takvu robu.

NEMOGUĆNOST ISPORUKE OD STRANE PRODAVATELJA
U slučaju nemogućnosti isporuke proizvoda od strane prodavatelja zbog toga što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, prodavatelj će pismeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se potrošač otkazati narudžbu prodavatelj će kupcu vratiti uplaćeni novac što je prije moguće, a najkasnije u roku 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje uvećano za propisanu kamatnu stopu.

RASPRODANI ARTIKLI
U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neke od naručenih artikala ne možemo isporučiti, odnosno da su neki od artikala iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih artikla, kupac će o tome biti obaviješten prije isporuke robe e-mailom ili telefonom.

PRIMJEDBE, PRIGOVORI I ŽALBE
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac može svoje pisane prigovore poslati na e-mail prodaja5stars@gmail.com ili telefonski na broj 035 410 741 ili 0957000557.
Na sve primjedbe i prigovore Perišić Holding d.o.o. odgovorit će u roku od maksimalno 15 dana.

RJEŠAVANJE SPOROVA
Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

PREUZMITE: Obrazac za jednostrani raskid ugovora