KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆI ILUMINATOR

Prošla su vremena kada je šminka mogla biti potpuna bez vješte upotrebe bronzera. Konturiranje i iluminator postali su jedan od najvažnijih elemenata make-upa.

Kada je u pitanju korištenje ovog proizvoda, granica od svježeg i svijetlog tena do masnog i agresivnog izgleda vrlo je tanka. Zato je važno upoznati se s načinima na koje možete odabrati pravi iluminator i tako vješto koristiti ovaj najveći trend šminkanja.

Prvi i najvažniji korak je odabir pravog iluminatora. Evo kako možete odabrati onu koja će biti u službi vaše ljepote.

Odabir iluminatora makeup

Foto: Freepik

Odaberite iluminator prema svom tenu

Kao što je slučaj sa svim dijelovima rutine šminkanja, tako je i s iluminatorom – trebate voditi računa o tome kakav je vaš ten. Evo kako odabrati pravu nijansu:

  • Vrlo svijetli ten najbolje izgleda s nijansama koje imaju biserni sjaj. Budite oprezni s ružičastom i bojom šampanjca, jer se te boje doslovno mogu pojaviti na vašem licu. To svakako nije učinak koji želite postići.
  • Svijetli do srednje svijetli ten najviše cijeni ovu tehniku ​​šminkanja. Dobro se slaže s različitim tonovima – od ružičaste, preko nijanse šampanjca, do hladnog bisera. Napravite izbor prema rezultatu koji želite postići i pazite da, upravo zato što imate širok izbor, ne pretjerujete.

Foto: Alexandar Cosmetics

  • Maslinasti ten najbolje je "posvijetliti" iluminatorima u boji breskve, zbog ravnoteže koja se na taj način stvara u kombinaciji sa žućkastim podtonom kože.
  • Tamni ten toplog podtona s pogrešnim iluminatorom izgleda sivo, umorno i beživotno. Stoga birajte neutralne brončane nijanse, a izbjegavajte zlatne tonove.
  • Tamni ten hladnog podtona najbolje pristaje uz bezbojne iluminatore, s hladnim sjajem. Poznati dewy look dobro stoji na ovom tenu, ali nemojte zaboraviti da je za postizanje ovog efekta neophodna pravilna hidratacija kože.

Kada napravite pravi izbor boje shodno svom tenu, sledeći korak je odabir prave teksture. Iluminatori su dostupni u različitim formama: kremasti, kompaktni, tečni, u prahu i stiku. Svaka omogućava precizno i lako nanošenje na različite tipove kože, u skladu sa željenim izgledom, bez obzira na veštinu nanošenja.

Foto: Alexandar Cosmetics

Jeste li pronašli pravi iluminator za svoj ten? Koje su vam najdraže? Podijelite svoja iskustva s nama!

Blog pretraga
color gel, stolica ...
Usporedba proizvoda (0 kom.)

Vaša košarica

Vaša košarica je prazna.